Fények, avagy mi az ami a sötétben…?

Sok minden lehet…

Mostani munkáim egyike ez a henger alakú Bogás mécsestartó. Nemesacél talpon savmaratott üveghenger foglalja magába a Fényt. Az üveg és a fémtest széthúzható, hogy könnyebb legyen cserélni, valamint meggyújtani a mécsest. A talp le van burkolva alul, nem csúszik, és ha leteszed, nem koppan csúnyán az asztalon.

Az üvegtesten három pici Boga nézelődik. A Bogáktól megszokott aprólékossággal vannak kidolgozva, van lábuk, csápjuk, szemük.  Különböző karakterük és színük van. Piros, sárga, zöld. Mint a rendőrlámpa, de direkt nem olyan sorrendben tettem őket. Amin a Bogák mászkálnak, az patinázott vörösréz , szokás szerint. Az egész körülbelül húsz centi magas.

Nagyjából ezek elmondhatóak a következő alkotásról is. Annyiban tér el a dolog, hogy ez egy hangulatlámpa, elektromos világítással. Lényegében itt is egy savmaratott üvegpaláston helyeztem el a Bogáimat, most a lámpa három oldalán 6db felnőtt méretű Boga figyeli egymást. Itt a forma és a színek összhangja az egyszerű fehér felülettel harmonizál.

Egy 15W-os izzó világítja meg belülről a témát. Fehér elektromos szerelvény jár hozzá, kapcsolóval, miegymás. Ez megvan vagy 25cm magas. A test tízszer tíz centiméter.

(A fenti képek gif-ek, tehát ha rákattintasz mozogni kellene nekik. De hát sose lehessen tudni – mondotta Micimackó is hajdanán.)

Teszek fel pár “rendes” képet is, ha a fenti nem működne.

~~~

Na mára ennyi. Mivel leszállt az est, megyek csinálok egy kis fényt. Fényt. Kell az nekünk mostanság…

Ja, igen. A fenti Meddecuccokat itt találjátok.

 

Reklámok
Kategória: art, Üveg/Glass, Boga, Művészet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s