Bogák egy távoli galaxisból, avagy ne vegyen senki a kádba benzint

Mielőtt még bárki is felvásárolná valamelyik multi teljes kristálycukorkészletét, vagy televenné otthon a fürdőkádat benzinnel, kijelentem, hogy ez csak játék. Én játszom. Úgyhogy nagyon szeretném, ha nem kezdene el senki rohangálni, meg legyilkolni a kertben a kabócákat, és egyéb kistestű rovarkákat.

Volt már ilyen.

A Világok harca (angolul The War of the Worlds) egy 1938-ban játszott amerikai rádiójáték, melyet a filmrendező Orson Welles H. G. Wells novellája alapján készített.

Marslakók szállják meg a földet, és minden ok nélkül az emberekre támadnak. A hangjáték nagyon realisztikus volt ezért az Egyesült Államokban országszerte óriási pánik tört ki, káoszba taszítva ezzel a legnagyobb városokat.

Mivel játszani jó, ezért hát játszom tovább ezt a történetet.

Az előzmények:

A semmiből jöttek. Nem tudni hová tartanak. Senki sem látta őket. Idegen Bogák egy távoli galaxisból! Igazak-e a hírek? Vajon békések vagy békásak? A földi Bogák várakoznak.

Kósza rádióadások…a műholdas kapcsolatok nem működnek. Hangfoszlányok az éterben…

…Szerintem el akarják pusztítani a földet…A műholdnak annyi. Azt hiszem blokkolják…Akkor hogy hozzák a képeket?Futárral?…

…Igen, az egyik Soklábú Kusz hozta. A képek feldolgozása folyik. A Kusznak annyi. Most itatják kőbányai malátalével!…

…Gondolom zöld üveges kőbányai…

…Csakis, mert a Kusz is zöld. Még megtudathasadna itt nekem. Van elég baja így is…

…Mi van? Elromlott a masina? Ennyire blokkolják?…

…Nem tudni semmit. A futár tök merev a sokktól, meg a kőbányai malátalétől. Talán holnap többet tudunk!…

(by BugBook)

Tegnap egyetlen képet sikerült szereznünk az ŰrBogákról, de az értékelhetetlennek bizonyult.

Ma visszatért egy különleges különítmény, ami speciális eszközökkel már elfogadható képeket tudott csinálni. Mielőtt megmutatnánk…

…Most kaptuk a hírt, miszerint megtörtént a harmadik típusú találkozás egy földi és az idegen Bogák közt…

Érdekes, egyetemes nyelven kommunikálnak, szavak nélkül. A Boga, aki ott volt és “beszélt velük”, most maga elé mered és motyog:

“Tudhattam volna…ennyire egyszerű…és mégis…miért…nem értem…”

Aztán elmondja mindenkinek hogy mit tudott meg.

“A Boga vagy Egyensúlyban van, vagy egyensúlyát elvesztve él. Aki Egyensúlyban van, békében, megelégedésben él, és bármit tesz is,  szeret. Ha a Boga kizökken az Egyensúlyból, elhatárolja magát, falakat épít maga köré, amelyek eltakarják a Fényt. Sötétségben (tudatlanságban) zűrzavar keletkezik, az Bogát elfogja a bizonytalanság, a félelem. Félelemben nem lehet szeretetteljes életet élni, vagyis visszatalálni az Egyensúlyba. Mivel a falakon belül nem látszik a fény, sokan azt hiszik, a fény nem is létezik. A sötétségben élés szenvedéssel jár. A fájdalmaktól egyetlen módon lehet megszabadulni: tudatossággal. A tudatosság réseket vág a kőfalakon és átszűrődik a fény. Ahol a fény megjelenik, ott visszaáll az Egyensúly.

Az Boga teljes szabadságot élvez abban, hogy eldönthesse, szeretetben (megelégedésben), vagy félelemben (fájdalomban) szeretne élni. A döntés meghozatalára (saját magad és ezzel a világ megváltására) minden pillanatban megvan a lehetőség.

(TheodorBug)

…és most a képek. Előítélettől mentesen szemléljétek őket. Mert lehet, hogy különböznek tőlünk, de attól még Bogák. Ők és mi – egyek vagyunk. Mint minden teremtett lény az Univerzumban.

Később a különleges egységek hiába keresték az idegeneket. Már elmentek. Semmit sem hagytak a Bogáknak. Voltak akik szerint itt sem voltak. Páran haragudtak, vagy legyintettek. Aztán mindenki napirendre tért a dolog felett, és folytatta a dolgát ott, ahol abbahagyta tegnap.

Csak az a Boga ült a sarokban csendesen, aki találkozott velük. Fejét lehajtva nézett maga elé. Majd hosszan nézte társait is, és lassan kiment az odúból.

Többet sosem látták. Igaz, nem is nagyon keresték.


Ez csak játék. Én játszom.

Kategória: art, Üveg/Glass, Boga, Filozófia | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s