Gödi kézműves vásár – avagy egy családias rendezvény

A múlt vasárnap Gödön voltunk. Egy kedves ismerősünk hívott meg minket a III. Gödi Regionális Néptánctalálkozóra, valamint a Pünkösdi Sokadalomra.

Azért teszem ide a plakátot, mert ami ezen a plakáton szerepel, az az utolsó betűig meg is valósult Gödön, a vadregényes Feneketlen-tó melletti kis tisztáson.

Hajnalban indultunk – jó szokásunkhoz híven bringával – Gödre. Öt óra pár percet mutatott az óra. Kellemes idő volt, és azon imádkoztunk, hogy ma ne essen az eső. Később kiderült, hogy a rendezőségnek is hasonló gondolatai voltak az idő tájt, mert az előző alkalmakat bizony csúnyán elmosta az égi áldás.

Egy laza 40 km-es tekerés után hét óra tájban meg is érkeztünk. Annyira serények voltunk, hogy a tó mellett jóformán csak pár horgászt találtunk. Kicsit meg is rettentem – visszagondolva a visegrádi történetre – de aztán egy magas fiatalember megnyugtatott, hogy minden rendben van, csak egy kicsit korán érkeztünk.

Sebaj, addig befaltunk egy szendvicset és mellékesen megállapítottuk, hogy a tóban jelentős békapopuláció lakozik, akik nem voltak restek a hangjukat hallatni. Közben ügyes emberek a színpadot kezdték építeni, és megérkezett a TOI-TOI-s autó is. Helyes.

Később találkoztunk a rendező Hölgyekkel, akik felettébb kedvesek voltak. Kaptunk asztalt, amit később egy nagyobbra cseréltünk, és elkezdtünk kipakolni. Egyre többen érkeztek, kézművesek, büfések, és egy fűnyíró traktor is, aki a sokadalom közepén kezdte vágni méretre a gyepet, sokak nem kis rémületére, de aztán ügyesen és gyorsan végzett, majd elhagyta a területet.

Noémi a susnyásban átöltözött rittyentőbe és még a hivatalos kezdési időpont előtt már fogadtuk az első nézelődőket, akik jöttek is szép számmal.

A MeddeDesign asztala

Épülnek a kézműves foglalkoztató sátrak…

A továbbiakat inkább képekben mutatom meg, mert a rendezvény hangulatát úgysem tudom leírni. A legjobbak közt szerepelt az idén, tényleg lendületes, családias, helyre kis pünkösdi forgatag volt, tánccal, zenével, mesével, úgyhogy aki ott volt, bizonyosan megtalálta a neki tetsző programot, és jól érezte magát. Délután az egész történés átcsúszott valami kellemes piknik hangulatba, ezt fokozta a felséges paprikáskrumpli, friss kenyérrel, erős paprikával, majd a napot a Fabula Rasa együttes koncertje zárta. Sok Boga és egyéb Meddecucc talált gazdára.

Az egész napos esemény fénypontja viszont tagadhatatlanul a Pünkösdi király és királyné választás volt!

De beszéljenek a képek.

A fiúknak és lányoknak bizonyítani kellett rátermettségüket. Volt itt mindenre kiterjedő próbatétel: fafűrészelés jó és rossz fűrészekkel, mosás, hímzés, (bika)fejés 🙂 .

A legkisebb versengő bizony lepipálta a nagyokat nem egy próbán. Aztán következett a tésztagyúrás. Langalló készült.

A fiúk addig (gyalog)lovas versengésen és erő és ügyességi próbákon vettek részt.

Közben megkelt a tészta. Jöhet a tejfölözés és a tetejére a lilahagyma, aztán irány a kemence!

A frissen kisült langalló megmérettetése. Kóstolás és vélemények.

A legkisebb kisleány elnyeri méltó jutalmát. Bár nem lett királyné, de abban mindenki egyetértett, hogy megállta a helyét a nagyok között.

Akik a nehéz és viszontagságos próbákon a legjobbnak bizonyultak: az idei gödi pünkösdi király és királyné.

~~~

Maga a versengés és az egész pünkösdölés mindenkinek tetszett. A próbák kiagyalója, és levezénylője előtt le a kalappal, mert minőségi munkát végzett. Csakúgy a gödi önkormányzat és Művelődési Ház  összes tagja, aki részt vett ebben, csak köszönetet érdemel. Szívvel-lélekkel csinálták, mindannyiunknak, másoknak és maguknak, hogy valami jó és maradandó is legyen ebben a rohanó világban. Köszönjük nekik, mert egy nagyon kellemes és kivételes napot töltöttünk el ott, és ha legközelebb is meghívnak minket, hát szívesen elmegyünk újból.

Gödi galéria

Pacik hintóval, bringák, néptánc, bábszínház

A Feneketlen-tó és a környékbeli történések

A kovácsolt hajtű (Meddecucc) és a hölgy haja egymásra talált legott… 🙂

Reklámok
Kategória: art, Boga, Kiállítások, Kultúra, Művészet, Szabadidő, vásárok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s