A piramisok ereje

Mágikus képesség, avagy tiszta fizika? (folytatás)

Először is hadd tisztázzak valamit. Nézetem szerint nincs olyan, hogy “mágikus képesség”, vagy ha igen, nem úgy. Minden – ami csak a Nap alatt (felett, mellett) van- színtiszta fizika. A szó kiterjesztett értelmében. Legfeljebb még nem “kanonizálták”. Vagy esetleg nem tudják mérni, ezért nem lehet elfogadni. Rosszabb esetben letagadják, mert nem szolgálná az érdekeiket. Egyelőre lépjünk túl ezen.

Állítólag a kicsorbult penge újra éles lesz, a gyümölcs jobban ízlik, a hús nem romlik meg. Ezenkívül a piramisok feltöltik az embert energiával, erővel és harmóniával ajándékozzák meg. Mindez csak kitaláció, vagy valóság?-  

A téma a vitatottak közé tartozik. Van egy sor rajongói csoport, amelyek esküsznek a piramisok erejére, és olyan hatásokat tulajdonítanak nekik, hogy gyógyítják a betegségeket, javítják a lakóklímát, védenek a káros sugárzásoktól. Az ellenkező álláspontot a tudósok képviselik, akik szerint a csodás gyógyulások és egyéb meglepő eredmények csak a véletlennek tulajdoníthatók, és az egész piramisdolog csak szemfényvesztés.

Harald Alke biotechnikus szerint a piramisok arra serkentik az embereket, hogy az élet pozitív erőire összpontosítsanak. Ehhez az ókori egyiptomiak lenyűgöző építészeti alkotásai szolgálnak példaként. A szakember szerint a piramisok a maguk magasba emelkedő csúcsával a fáraók beavatási szertartásának céljait szolgálták. A vélemények már itt megoszlanak, mert az egyiptomi régész és orvos, dr. Kamai Sabri Koita szerint a piramisok szerepe mindössze annyi volt, hogy végső nyughelyei legyenek az uralkodóknak. A teljes magasság egyharmadánál húzódik a királykamra, ahová elhelyezték a fáraók múmiáit.

Alke szerint viszont éppen ez az a szint, ahová koncentrálódik a kozmikus energia. Ebből pedig valamennyi embernek részesülnie kell, ő ezért épít piramisokat házi használatra. Modelljei két, egymásba szerkesztett építményből állnak: egy kisebből, amelyik lefelé mutat, és egy nagyobból, amelyik fölfelé. Ez a kettős piramis az emberi természetet ábrázolja: a belső a földi részt jelképezi, amely nyitva áll a kozmosz felé, a külső a kozmikus részt, amely mindent átfog. Ezek a modellek tömör sárgarézből és nemesacélból állnak, a legnagyobb kilenc méter magas. Készítőjük szerint elsősorban művészeti alkotások, de segítik a meditációt is. Segítségükkel megtalálhatjuk az öngyógyító erőinkhez vezető utat, és aktivizálhatjuk energiaraktárainkat.

A belőlük kisugárzó energia feladata lenne, hogy impulzust adjon az emberiségnek arra, hogy megtanuljon bánni a negatív hatásokkal, és pozitívvá alakítsa az életét. Az iránymutatást ehhez Alke egészen föntről kapta: saját bevallása szerint kapcsolatban áll az ősi egyiptomi Hórusz istennel. Annak idején ő inspirálta Imhotep építőmestert, amikor a Keopsz-piramis megtervezésével küszködött. Alke számára a nagy egyiptomi építmények annak kifejezései, hogy a régi papok és építészek összeköttetésben álltak az isteni erőkkel. Ők még ismerték azt az erőt, amely a piramisokban rejtőzik.

Az egyiptomi építmények megragadó energiája és mágikus ereje sok emberre gyakorolt már mély benyomást. A göttingeni Kanyu Intézet munkatársa, Wilhelm Gerstung például arra figyelmeztet: „Óvatosan ezzel az energiával! Bár nagyon alkalmas tartósításra, hosszabb távú alkalmazás során kiszáradáshoz vezethet.” Egy nőt, aki három hónapon át egy piramis alatt aludt, tisztázatlan tünetekkel szállítottak kórházba, és a diagnózis kiszáradás volt.

Harald Alke a maga piramisainak csak pozitív hatásait ismeri. „Energiapiramisaink kedvező módon változtatják meg a természetes mágneses mezőt, és ezt az érzékeny emberek nagyon pozitívan értékelik” – írja. A piramisember című könyvében beszámol olyan infravörös jelekről, amelyek segítségével egymással kommunikálnak az emberi szervezet sejtjei. Ez egyébként ugyanaz a sugárzás, mint amelyik az aurafotográfiákon válik láthatóvá. Ezt a kommunikációt megzavarhatják állítólag idegen sugárzások, például az áram vagy az adók. Az energiapiramis feladata lenne védeni a testet ezektől az idegen sugárzásoktól, miközben „áteresztőbbé” teszi őket, és „saját energiarezgése finomabbá és magasabbá válik”.

Hogy a piramisok hatással vannak a mágneses mezőkre, azt a svéd Vaasa Főiskola tanára, dr. Reijo Makela is állítja. „A mágneses áramlási vonalak megszaporodnak, ha az ember egy piramist állít egy elektromágnes két pólusa közé.” Itt nincs szó misztikus erőkről, csak olyanokról, amelyekkel a kvantummechanika szabályai szerint számolhatunk.

A Német Feng Shui Intézet munkatársa, Katrin Martin szerint a forma a lényeg, ez a speciális energia egyetlen kifejezési formája.

A piramisoknak állítólag két ellentétes pólusuk – az energiát kisugárzó csúcs és az energiát vonzó alap – között a magasság egyharmadánál van egy olyan területük, amelyet a tökéletes kiegyensúlyozottság jellemez, és amely strukturált, harmonikus energiát hordoz. Ám ha a mágikus háromszögépítmény jó vezetőtulajdonságú anyagokból készül, akkor hatása még erősebbé válhat – figyelmezteti a szakember a laikusokat a piramissal való óvatos bánásmódra. „Sok ember kétségbeesetten telefonál, mert fejfájása van, vagy nem tud aludni. Ez akkor történhet meg, ha a piramis helytelen ponton áll, például egy vízér fölött. A legjobb, ha a kiszemelt helyiséget először geomantikus szakemberrel átvizsgáltatjuk, akkor a tárgy nagyon pozitív hatású lehet, kiszűri a zavaró tényezőket és vitalizál.” Katrin Martin a kezdőknek azt ajánlja, először vastag papírból készült piramissal kísérletezzenek, de itt sem árt az óvatosság. Nincsenek szabadalmaztatott receptek az ezekkel az energiákkal való bánásmódra.

Már a papírból készült piramisnak is megvan a maga hatása: az alátett kozmetikumok hatása fokozódik, a magok könnyebben csíráznak, a gyümölcs ízletesebb lesz. Martin szerint a piramis általánosságban vitalizáló hatású, az emberekre ugyanúgy hat, mint az alá helyezett termékekre. A piramis alá tett borotvapengék tovább élesek maradnak, ezt még szabadalmaztatták is.

A saját kezűleg készített piramis méreteinek arányban kell állniuk a gizai piramis méreteivel: az alap egy négyzet, az oldalak egyenlő oldalú háromszögek. 10 cm-es magasságnál a négyzet oldalai 15,7 cm hosszúak, a háromszög oldalainak mérete (azaz a piramis éle) 15 cm. Az oldalfelületeket iránytűvel kell betájolni a négy égtájnak megfelelően. Aki jó tapasztalatokat szerez a kezdő piramissal, az előreléphet a következő szintre, és fémpiramist készíttethet szakemberrel.

A piramisok rejtélye sokféle. Állítólag mellékhatásai csak erős dózis esetén jelentkezhetnek némi hiperaktivitás formájában. Harald Alke kertben álló piramisa alatt rendszeresen összegyűlnek a környékbeli macskák egy kis feltöltődésre. Ott üldögélnek békésen nyávogva, és mindig tudják, mikor elég. Talán ez lehet a piramisenergia felhasználásának optimális módja.

(folyt.köv.)

Hozzászólás