Bogák, avagy az örök szerelem

Immár több évtizede születnek Bogák a kezeim alatt, mindenféle anyagból és utaznak a világ minden tájára. Itt a blogon is lassan tíz éve hoztam az elsőt, hogy megmutassam nektek. De Bogából sosem elég. Mivel mindig vannak emberek, akik még nem látták és nincs is semmilyen Bogájuk, mutatok is párat a teljesség igénye nélkül. Aki ismerni szeretné a Bogakészítés folyamatát, annak ezt a régi, kétrészes bejegyzésemet ajánlom:

Boga születik, avagy hogyan is készül? Első rész.

Boga születik, avagy hogyan is készül? Második rész. A befejezés.

Nos, tehát a Bogák. Nézzük a legegyszerűbbet:

Hűtőmágnes Bogák

Az üvegtestű Boga. Készülhet bármilyen üvegből, színes, vagy natúr, átlátszó (transzparens) vagy átlátszatlan kivitellel. A képen hűtőmágnesek láthatók, erős neodímium mágnessel szerelve. Biztonságosan megtartják a Boga súlyát a függőleges felületen.

Persze nem csak hűtőmágnes lehet belőlük, hanem medál, kitűző, fülbevaló, gyűrű, mindenféle hajbavaló, karperec, de még balkondísz is. A lehetőségek mind színben és formában végtelenek. A klasszikus kerekded forma mellett kemencében csinálhatok teljesen egyedi, alternatív alakú Bogákat is, akár színes üvegpalackok felhasználásával is. Mindenki kedvence volt a méregzöld Unicumos és Jägermeisteres üvegből készült Bogák.

Volt, hogy a különböző dobozkáimban fellelhető ékszeralkatrészekből húztam össze egy teljesen új fajt. Mit ez itt:

Aztán ott van még az ásvány/kristálytestű Bogák népes és változatos családja, de róluk majd legközelebb írok.

Az üvegtestű Bogák némelyike viszont elérhető a Meska-boltomban, amíg a készlet tart!

Keresd őket itt:

Hozzászólás